söndag 30 mars 2008

100 sätt att rädda världen

Kära påskvänner!

Så här i påsktider kan det väl vara passande att göra reklam för Johan Tells bok "100 sätt att rädda världen". Den har jag både hittat för 119 kronor på Bokia och för 49 kronor på den lokala ICA-affären, men oavsett pris så var den värd det (i inbunden form åtminstone, pocketupplagan yttrar jag mej inte om).

Tell skriver humoristiskt och spänstigt, och bildmaterialet är av högsta klass. Dessutom har EFS:s egen styrelsemedlem, professor Lennart Möller, suttit med i redaktionskommittén! Inte illa!

Det enda jag grubblat lite över är om de 100 råden är uppställda i prioritetsordning. Jag har kommit fram till att de inte kan vara det. Vad tror du? (Tolle lege=tag och läs!).

PS. Det viktigaste sättet att på allvar rädda världen, men som av naturliga skäl inte är omnämnt i just den här boken, är ju det som står om i Joh. 3:16-18, som vi firat nu under påsken och berättar om i evangelisation och mission. Men om vi i det sammanhanget också läser och tillämpar 1 Joh. 3: 16-18 så måste ju verkligen både miljöarbete och fattigdomsbekämpning ligga oss varmt om hjärtat. DS.

Inga kommentarer: