fredag 28 mars 2008

Gorbatjov kristen - eller inte

Kära påskvänner!

Först får man läsa nyheten att Gorbatjov bekänt sej som kristen - hans ärkeängelska förnamn betyder ju också "Vem är som Gud?".

Sedan dementerar han själv alla rykten och säger sej fortfarande vara den ateist han alltid har varit.

Spelar roll gummiboll vad en gammal överspelad 77-åring tycker och tror? Det är väl ändå ungdomarna som kyrkan vänder sej till?

Nja, ur kristet evighetsperspektiv är det väl nästan viktigast hur pensionärerna ställer sej till Herren? Ska Michail Gorbatjov återfinnas i saligheten hemma hus Gud en gång? Det är inte vi som dömer - ett annat bibliskt namn är ju Daniel som betyder "Gud är min domare" - men Jesus eget kärva vittnesbörd är ju: "Om ni inte tror att jag är den jag är, ska ni dö i era synder." Likaväl som: "Människosonen har kommit för att söka upp och rädda det som var förlorat."

Låt oss komma ihåg Michail Gorbatjov i våra förböner! Att både hans och hustrun Raisas föräldrar var troende kristna - om vi nu ska tro media i den delen - gör visserligen inte att sonen/svärsonen blir kristen. Och vi borde ha lärt oss att inte alltför snabbt proklamera människor som kristna (inte alltför snabbt fördöma dem heller). Men han torde åtminstone känna till det kristna budskapet och "Guds ord är levande och kraftigt".

Inga kommentarer: