lördag 24 januari 2009

Statlig inblandning i kyrkans angelägenheter

Påskvänner!

Tyvärr är mitt inlägg i stat/kyrka-debatten från den 19 november 2008 ("Snuskig inblandning i kyrkans angelägenheter") fortfarande aktuellt. Men jag väntar fortfarande på mobiliseringen - Ljusnan, DN, Expressen och Aftonbladet har i och för sej ifrågasatt systemet, men bara i enskilda kommentarer, inte i något verkligt "drev". Det är dags nu!!! Snöbollen måste komma i rullning medan det fortfarande är vinter ;o)!

För höstens och vårens stora fråga är inte den om äktenskapet, hur viktig den än är. Det är kyrka-stat-frågan som måste upp på tapeten igen i den allmänna debatten, precis som skulle ha skett 1958!

Kyrkan den är ett gammalt hus,
står om än torn måste falla.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Sannerligen!

Vi i FK Strängnäs är i groparna att skriva insändare till tidningarna här. Förhoppningsvis får vi se en rörelse kring detta nu när det blir så övertydligt att tom ärkebiskopen beter sig som en statstjänsteman...

Andreas Holmberg sa...

Bra jobbat, Simon! (Tack för uppmuntran!). Om inte EFS styrelse och årskonferens gillar tanken på EFS som nomineringsgrupp, blir det nog Frimodig kyrka för mej också till slut. Men jag hoppas fortfarande på fler partipolitiskt obundna nomineringsgrupper. Nu när Gabriel gått upp i Posk, om jag fattat det rätt, finns det väl bara tre anständiga nomineringsgrupper (Posk, FK och Öppen kyrka) att välja mellan?