fredag 17 april 2009

Dags att fara till Mellansel igen!

Påskvänner!

Dags att fara till Mellansel igen - för att delta i Svenska kyrkans grundkurs OCH kantorskursen. Distanskurser, ja - men ändå med obligatorisk närvaro i Mellansel då och då. Både roligt att få fara till Mellansel - och jobbigt att vara ifrån familjen så länge.

Som sagt känns det ytterst försmädligt att inte kunna vara med på distriktskonferensen i Edsbyn nästa helg och få träffa Sigrid, Bengt B, Tin och Ragnar P och en massa andra.

Om jag nu inte rymmer förstås ;o).

Idag börjar f.ö. den evangelisk-lutherska kyrkohelgen i Sofia församling, där bl.a. John Shelby Spong, K-G Hammar och Caroline Krook medverkar. Liksom "ateistprästen" Thorkild Grosböll från Danmark m.fl. Inbjudare är biskopprovvalsvinnaren och (M)-favoriten Hans Ulfvebrand, som därmed på ett flagrant sätt nonchalerar kärlekens apostel Johannes´ instruktioner i 2 Joh. 9-11, gör sej till Spongs medbrottsling och därmed diskvalificerar sej för biskopsämbetet i varje verkligt evangelisk-luthersk kyrka.


Det vore kanske bra om nån kunde fara dit som observatör? Och säga ifrån vänligt men bestämt - för gör ingen det finns det snart inga gränser för vad som framförs på sina håll i vår Svenska kyrka. (Jo, förlåt, det kommer naturligtvis att finnas gränser - åt andra hållet s.a.s. Redan nu finns det en prästkandidat - se senaste numret av Tro och Liv - som anser det vara "våldsförhärligande" att förkunna Jesu död som i någon mening frälsande). Och, jag upprepar det: det är de relativt "fritänkande" teologerna inom EFS, Torsten Nilssons vänner och lärjungar, som jag anser har störst ansvar för att säga ifrån nu! Och på skarpen! Annars drar ni skam över Torstens sätt att tolka bibeln och ger den mer konservative David Hedegård rätt 40 år efteråt. (För visst avvisade Torsten en del av Davids och en del andra lutherskt-ortodoxas bibeltolkningar och gränssättningar - men han avvisade väl inte teologiska gränssättningar över huvud taget????!!!!).

God helg med påskens vittnen! Det är en lisa för själen att få läsa evangelierna innantill, när de som skulle bära fram evangeliet hittar på egna, nya budskap.

Tro inte att Jesus är borta!
Tro inte att Jesus är död!
Han lever och ger oss att äta
av livets bröd.

Inga kommentarer: