torsdag 7 maj 2009

Gårdagens gudstjänst med domprost Burstrand en socialdemokratisk demonstration?

Påskvänner!

Har skrivit om det här på en annan blogg, men kan inte låta bli att göra det nu också när den aktuella gudstjänsten ägt rum: vad säger man om en annons som denna?



Jag upprepar mina frågor: Vad säger domprost Burstrand om det här? Stöder man socialdemokaterna genom att gå i Skene kyrka den 6 maj? Hur ska då en vanlig enkel folkpartist våga gå och lyssna till domprosten? Och vad säger ateister och agnostiker i Socialdemokratiska arbetarpartiet?

Kyrkans politisering måste brytas omedelbart och senast vid valet den 20 september! Kyrkans medlemmar måste kräva att de politiska partierna tar sitt pick och pack och drar till de beslutande församlingar där de hör hemma (i riksdag, landsting och kommun)! 

Och de politiska partiernas medlemmar (ofta men inte alltid samma personer som kyrkans) måste kräva att deras ädla partinamn inte missbrukas och därmed dras i smutsen i den ideologiska kraftmätningen inom fria trossamfund!

Men när EFS nu inte ställer upp i årets kyrkoval - av någon för mej obegriplig anledning - så kan det finnas anledning att fråga sej vad man ska rösta på. Det är inte helt lätt, även om Frimodig kyrka nog känns anständigast.

Jag upprepar dock min pestvarning: den som tänker rösta på eller själv ställer upp i kyrkovalet för M, S och C - eller FISK, MISK och VISK - eller Sverigedemokraternas, f´låt, Fädernas kyrka - måste ställas till svars! Hur KAN du? Hur KAN du? Att Sverigedemokraterna vill bevara/återinföra statskyrkan är inte så konstigt. Men vi andra? (En kyrka som styrs av de politiska partierna är väl en statskyrka mer än någonsin?).

Din unga kyrka bräcklig 
bland motståndskrafter står.
I dag går lätt förlorat 
vad vunnet blev igår.

Inga kommentarer: