tisdag 16 juni 2009

Avgångne eller avgående missionsföreståndaren på Dagen debatt

Påskvänner!

Anders Sjöberg skriver tillsammans med en hoper andra Clapham-bröder på Dagen Debatt om det högaktuella ämnet statens resp. kyrkans inflytande över präst- och pastorsutbildningen. Principfrågan är så viktig att jag i det här fallet inte alls reagerar över att Anders Sjöberg skriver tillsammans med bl.a. Ulf Ekman; ekumenisk samverkan med Livets Ord är inte alltid av godo - där tror jag att även teologiskt liberalare EFS-are än jag håller med mej! - men det här är just en sådan fråga där man bör kunna skriva ihop sej med i stort sett vem som helst. Bra sakinnehåll tycker jag - vad tycker ni?

Funderar dock lite över att AS presenteras som "avgående missionsföreståndare i EFS". Är han inte "avgången" än? Kan tyckas som en petitess, men är han "f.d." efter årskonferensen så ska det skrivas ut i sådana här artiklar, även om jag tror att också Stefan Holmström skulle kunna stå bakom den. Vi har t.ex. nyss bytt kyrkoherde i församlingen här i stan, och det har känts viktigt att man tydligt ser att "bytt är bytt". Särskilt som personen satt 16 år, dubbelt så länge som Anders, och bor kvar här i stan.

Sanningens Ande, himmelskt ljus du tänder,
klarhet du sprider, tröst och hopp du sänder.
Kom att oss leda. Vi till dig oss vänder:
Helga vår kunskap.

1 kommentar:

Anonym sa...

Sakinnehållet i artikeln är bra. I vissa frågor kan man samarbeta till exempel i abortfrågan, dödshjälp och som nu försvar för rätten att utbilda sina förkunnare efter sin trosbekännelse.
Samtidigt anser jag att det är viktigt att man inte glömmer sina egna rötter,vilken bekännelse man bygger sin verksamhet på.Varje bekännelse skall bygga på Bibelns budskap,att dess budskap är Guds ord och inte människoord. Våra tankar om Gud leder alltid fel, den liberala teologien är ett bevis på att det är så.Allt för mycken förkunnelse bygger inte på: "Så säger Herren" utan vad som är politskt gångbart och vad människor vill höra. Man vänder kappan efter vinden.
Vi har många fiender, både inom och utanför kyrkan, men vi skall inte vara missmodiga. "Frukta inte! De som är med oss är fler än de som är med dem." 2 Kon. 6:17