onsdag 1 juli 2009

Glad läsning vid hemkomsten

Påskvänner!
Jag måste säga att en intervju i Dagen med nye missionssekreteraren Erik Johansson och en artikel i Världen idag om EFS-föreningen S:ta Claras vänner (som genom ett nytt avtal tar över ansvaret för verksamheten i sin kyrka) är bland det mest uppmuntrande jag läst på sistone. Det finns kanske en framtid för EFS inom Svenska kyrkan? Men den måste i dagsläget, liksom 1856, ABSOLUT bygga mer på självständighet än total integration, eftersom vi tyvärr inte mer än 1856 kan förutsätta att hela Svenska kyrkans ledning står för evangelisk-luthersk tro och bekännelse.
Stora delar av Svenska kyrkans ledning är idag inte lojal mot kyrkans bekännelse utan accepterar t.ex. John Shelby Spong som kristen och t.o.m. biskop. Kyrkomötet är styrt av moderaterna, centern och socialdemokraterna. (Och hur sjukt är inte det?). Svenska kyrkan är inte fri utan behöver befrias - både från staten och från liberalteologin. En sådan befrielserörelse kan EFS vara - både Erik Johansson och S:ta Clara är hoppfulla tecken - men det är också viktigt hur vi röstar i kyrkovalet den 20 september. Eftersom EFS (tyvärr) inte ställer upp som nomineringsgrupp vill jag uppmana alla EFS:are att, trots många och allvarliga frågetecken också där, rösta på Erik Johanssons (m.fl:s) Frimodig Kyrka den 20 september!
(Att rösta på någon som uppträder under beteckningarna M, C och S, eller själv uppträda så, är rent oanständigt i ett val inom ett fritt trossamfund. Frimodig kyrka, Posk och Öppen kyrka är de enda anständiga alternativen).
Herre, led du oss fram,
låt oss bli till hjälp för dem
som vi möter på vandringen hem.
Ge oss ljus till att se,
gör oss villiga att be,
fyll vårt liv med din Ande, o Gud!

Inga kommentarer: