måndag 27 september 2010

100 spänn per medlem

Påskvänner!

Helgens insamling gav cirkus en hundralapp per EFS-medlem! Men man kan nog tänka sej att det handlar om att en femtedel av medlemmarna snittat på en fem gånger så stor summa. Det behövdes omkring 300 kr per EFS-medlem för att täcka underskottet, och dit kom vi inte. Ändå är missionssekreterare Michael Martinsons glädje rättmätig - det var en stark insamling, med ett fyndigt namn: G 2010 (Glädje, Givande, Gemenskap). Jag tänker också på ett känt tröjtryck: B, så får du C! Som ju kan travesteras: G, så får du C!
Tack än en gång till Ängelholms EFS för en fin "galakväll"! Som tydligen kommer att "eftersändas" på Efs-Tv. Fler gåvor kan också "eftersändas" och varje krona räknas.
(Sen är det nog - ärligt talat - hög tid att ledningen initierar ett rejält bibelsyns- och missionssynssamtal i rörelsen. Det spretar någonting alldeles otroligt nu mellan dem som exempelvis försöker försvara vissa av historiens folkutrotningar, och dem som exempelvis vill försvara statens nya äktenskapsbegrepp och tillämpa det också inom EFS. Det kan inte vara ägnat att skapa förtroende för ledningen och för rörelsen som helhet. Vi kan inte både äta kakan och behålla den...)
Jesus säger till oss:
Ge, så ska ni få.
Allt vad han har lovat
kan vi lita på.

2 kommentarer:

Lelle sa...

Har inte EFS dragit på sig ett enormt nästan olösligt problem i och med att det bundit sig så nära samman med Svenska kyrkan?

Vet att EFS alltid varit en del av kyrkan. Men åtminstone i norr avlönas idag i motsats till tidigare många pastorer av Sv kyrkan. Det är svårt att då säga ifrån när man föds av kyrkan. Och om man hoppar av kan inte EFS själv betala lönen.

Vissa EFS-präster liksom andra präster har dock tagit konsekvenserna av utvecklingen och dragit sin kos ur kyrkan. Ett exempel är K G Larsson i Ö-vik.

Andreas Holmberg sa...

Ja, man biter inte den hand som föder en...

Samtidigt avlönas ju en massa övriga präster av kyrkoavgiftsbetalande EFS-are. Och dessa borde fås att förstå att man inte behandlar Guds ord hur som helst - skärpning annars slutar vi bidra till era löner ;).

Det är inte utpressning utan vanlig enkel ärlighet: varför ska jag finansiellt stödja t.ex. sjukhuspräster som påstår att de härligaste Jesus-orden i Johannesevangeliet troligen är påhittade (möjligen kan han ha sagt att vi är världens ljus, men inte att han själv är det). Det vore i så fall bättre och mindre kontraproduktivt att stödja Christer Sturmark och Humanisterna, som vitaliserat livsåskådningsdebatten här i landet utan att ha försökt inbilla folk att de på något sätt är kristna.