tisdag 1 september 2015

Lingonplockarhelg med surströmming på Skytesvallen 4-6/9 och Surströmmingsfest på Brogården 11/9

Vaccinium vitis-idaea 20060824 003.jpg

Påskvänner!

Ni har fortfarande chansen att anmäla er till lingonplockarhelg med surströmming på Skytesvallen 4-6/9 (Eric Halvarsson 0651-26057)! Vår familj med två vuxna och tre barn är där fredag-lördag (har vissa marknadsåtaganden på lördagskvällen). Tre andra familjer/par är också anmälda, men det finns alltså gott om plats för fler! Man behöver inte vara Efs-are - helgens tema är ju "Enheten i Kristus". Ja, man behöver faktiskt inte ens vara troende kristen för att vara med, om man bara står ut med en eller annan morgonandakt med bön och psalmsång (och det gör man, tror jag). Välkomna! Men ta med nattlinne och sovsäck och sånt och anmäl er som sagt till Eric först för det gemensamma matinköpets skull.

Ska bli riktigt kul att få plocka lingon tillsammans och äta surströmming efteråt! Och man vet ju aldrig - det kanske finns blåbär och svamp kvar också!



Och fredag kväll nästa vecka, 11/9, alltså, är det dags för den årliga surströmmingsfesten på Brogården. Eller säsongsfinalen om man så vill. Kl. 18. Jag ingår i festkommittén tillsammans med tre andra, så har du några speciella önskemål är det bara att meddela mej. (Utöver surströmmingen, alltså). Har du ett dragspel eller något annat instrument får du gärna ta med dej det och spela till kaffet.

Härliga gåvor har skänkts oss ur skaparens händer:
sommarens ymnighet strödde han kring våra stränder.
Syndares jord
dukar han liksom ett bord,
manna från himmelen sänder.

Inga kommentarer: